24maj1905111Уважаеми просветители, дейци на науката, творци,

уважаеми жители на област Ловеч

ЧЕСТИТ  ДА Е НАЙ-СВЕТЛИЯТ  НИ ПРАЗНИК – 24 МАЙ!

Няма българско сърце, което да не трепне, прозвучи ли  химна, създаден по стиховете на Стоян Михайловски и музиката на Панайот Пипков. На 24 май честваме българската просвета, култура и създаването на глаголицата от Солунските братя – Св.Св. Кирил и Методий.

На 11 май православната църква пък отбелязва църковния им празник, възникнал още през 12 век. През възраждането той се превръща в църковно-училищен, а по-късно става официален в България, става общонароден, какъвто е и до днес.

Всички тези събития са свързани с Ловеч и са част от културно-историческото наследство на нашия град – повод за гордост и самочувствие!

На всички учители, художници, музиканти, поети и писатели, на всички творци, на всички културни деятели – нека пребъдва в светлина най-великото човешко благо – Словото, дадено ни от светите братя, за да се разбираме по-добре и го обогатяваме с жизненост и чисти мисли, с мъдрост и решимост за добри начинания и полезни дела!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Корнелия Маринова

Николай Нанков

Народни представители от 42-то Народно събрание

1 коментар

  1. Благодаря на Корнелия Маринова за топлите слова! Където и да отиде по душа си остава учител. Честит празник и на Вас, г-жо Маринова!

Comments are closed.