praznikchbrqg1109144Ж. к. „Червен бряг“ и кв. „Уста Колю Фичето“ стягат следващата седмица кварталните си празници. Първи ще празнуват от квартала над гарата – на 14 септември, Кръстовден. Малко след тях в деня на Вяра, Надежда и Любов – 17 септември, ще се веселят жителите на „Червен бряг“. И двата празника са организирани от кварталните съвети. И двата са с начален час 17.30 ч.

За жителите на кв. „Уста Колю Фичето“ ще свири общинският духов оркестър, ще пее детската вокална група „Сингинг Старс“ към Ловчанското читалище, свои изпълнения ще представи детският танцов състав към читалището в Александрово. За най-малките купонът ще започне още в 15.30 ч. с игри и забавления, организирани от доброволците на БЧК и Библиотеката.

Примата на старата градска песен Мария Петрова ще изпълни популярни свои парчета на празника на „Червен бряг“. Младият талант на Ловеч Мария Василева също ще се включи в празника. Поздрав ще поднесат още мъжкото трио „Щурци“ към читалището в Александрово и детският танцов състав „Ловеч“ при ОДК.

Празникът в кв. „Уста Колю Фичето“ ще се проведе в градинката над гарата, а в ж. к. „Червен бряг“ – в двора на СОУ „Тодор Кирков“.

1 коментар

  1. А къде е този квартал “Уста Колю Фичето”? За пръв път чувам за такъв квартал в Ловеч.

Comments are closed.