uchenie2604161Учение за овладяване на кризисна ситуация отработиха служители на ОД МВР-Ловеч съвместно с други управленски структури в областния град.

Днес в сградата на ПГ МЕТ на бул. “Мизия” в гр.Ловеч се проведе теоретико–практическо занятие за действие на структурите на МВР и органите за управление при провеждане на операция за овладяване на кризисна ситуация.
Учението започна с разиграване на сценарий за нахлуване на въоръжено лице и вземане на заложници в сградата на училището. След получен в ОД МВР-Ловеч сигнал за нападение в учебното заведение, на „терен“ незабавно бяха изпратени полицейски, пожарни, медицински екипи и представители на други държавни структури включени в провеждането на занятието.
Учението завърши с неутрализиране на въоръженото лице и извеждане невредими на всички заложници от училището.

uchenie2604163Целта е чрез разиграване в реално време на предварително подготвен сценарий да се оценят и анализират възможностите за реакция на различни държавни структури, координацията между тях и обмена на информация, съгласно Националния план за противодействие на тероризма.
В учението освен подразделения на ОД МВР Ловеч, участие взеха и екипи на РД ПБЗН и РС ПБЗН-Ловеч, ОС на БЧК гр. Ловеч и ЦСМП – гр. Ловеч.