galeriq2711121Утре в 17 ч. в изложбена зала „Вароша“ на Художествената галерия кметът на Ловеч Минчо Казанджиев ще награди победителите в ученическия конкурс за есе на тема „Ти ни трябваш, Апостоле“. Ще бъдат отличени по трима участници в две възрастови групи.

За участие в конкурса са подадени 16 есета на ученици от ловешките училища, своя работа представя и момиче от Дупница.

В петък комисия, назначена със заповед на кмета, прегледа творбите и определи победителите.

Съорганизатори на проявата са община Ловеч, Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ и ОУ „Васил Левски“ – Ловеч. Конкурсът е посветен на 141-годишнината от гибелта на Апостола на българската свобода. Провежда се за втори път, първото му издание  бе миналата година. Целта е да се стимулира творческото мислене, да се предостави възможност на младите хора да изразят своето отношение към националния ни герой Васил Левски и да се възпитават в дух на родолюбие, патриотизъм и гражданско отношение.

 

2 коментара

  1. “СЪСТЕЗАНИЕ ПО МАТЕМАТИКА „ВАСИЛ ЛЕВСКИ”
    СТАТУТ
    ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЯ ПО МАТЕМАТИКА ЗА УЧЕНИЦИ ОТ І ДО VІІ КЛАС
    Математика І – VІІ клас 15.02.2014г. – 9.00ч. в ОУ „Васил Левски” – Ловеч
    Математическо състезание за ученици от І до VІ клас
    Таксата за правоучастие за всеки ученик е 6 лв.
    Резултатите ще бъдат обявени на 15.02.2014г. до 17 00 часа, на входа на ОУ ”Васил Левски” и на сайта на училището: vlevski-lovech.org
    Награждаването на участниците, класирани на:
    ІІ и ІІІ място – 18.02.2014г. от 15 часа в компютърния кабинет на ОУ „Васил Левски”- Ловеч.
    І място – 19.02.2014г. от 11.10 часа в двора на ОУ „Васил Левски”- Ловеч.”
    http://vlevski-lovech.org/?p=4034
    ……………………………………………..
    Горната информация е свалена от сайта на ОУ “Васил Левски” гр. Ловеч на 18 февруари 2014 година в 18 часа. В нея са посочена дата и час за награждаване на класиралите се на призовите места участници. Ясно е написано – първо място на 19 февруари 2014 година от 11.10 часа /първоначално бе обявено за 10 часа на същия ден/. Днес следобед дъщеря ми е била неприятно изненадана, когато е разбрала, че е пропуснала кулминацията на математическото състезание “Васил Левски” – награждаването. Оказва се, че директорът на училището-организатор е променил деня и часа на събитието, за което е пропуснал да напише на сайта. Кой кого и кога е пропуснал да уведоми за промените нямам идея, аз се информирам от първоизточника, който и цитирам тук, а информацията в него се оказва грешна.
    Неприятното изживяване на децата, заслужили с труда си почит и уважение, остава да тежи на съвестта на “педагозите”- организатори.

  2. Безсрамници. Кметът ще използва успеха на децата, както и Апостола, за да си направи политическа реклама. Да награди децата за положения труд някой грамотен и морално чист човек, който не е политик. И в заглавието, както и в материала, водещи да са именно те, победителите в конкурса.

Comments are closed.