vmro2611151Утре – 27.11.2015 г. – факелно шествие “Български марш”, под егидата на ВМРО, ще се проведе по следния маршрут – площад “Свобода” /главната улица на града/, ул. “Мостова” /транспортен мост/ до площад “Тодор Кирков”.
Сборен пункт пред катедрален храм “Св.св.Кирил и Методий” – на площад Свобода.
Начало 18 часа.

На 27 ноември е подписан един от най – унизителните договори в хилядолетната история на България. С него от територията на Родината ни са откъснати Вардарска и Беломорска Македония, Северна Добруджа, Западните български покрайнини, Беломорска Тракия. От тези територии тръгват колони от стотици хиляди бежанци бягащи от турския ятаган, сръбската злоба, гръцкото коварство и румънския реваншизъм.

И днес 96 години по – късно тази неправда не е поправена, гаврата с нашите сънародници останали извън пределите на майката България продължава. За това нека всички заедно се съберем и да припомним, че нищо не е забравено и нищо не е простено. Долу Ньой…Да живее България!

1 коментар

  1. С оглед на това, че ще бъдат изкарвани политически знамена на културно-историческо събитие, то може да се нарече и “Политически марш”.

Comments are closed.