victornap1710121Радосвета Коева НАП

За поредна година данъчно-осигурителната кампания приключи спокойно в офиса на НАП в гр.Ловеч. На 30.април служителите приключиха работа в 17.30 ч. Не се наложи удължаване на работното време, тъй като нямаше чакащи клиенти в края на работния ден, съобщават от офиса.

250 клиента преминаха през офиса в Ловеч в последния ден на срока за подаване на годишните данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица. През целия ден обслужването течеше без струпване на хора, като данните от компютърната система за управление на опашките сочат, че на клиентите средно се е налагало да чакат около 20 минути, а се били обслужвани приблизително за 12 минути.

През последните пет работни дни до изтичане на срока за деклариране на доходите през офиса на приходната агенция в гр.Ловеч са преминали средно по над 350 клиентана ден.

До момента в Ловеч са приети и обработени близо 9000 годишни данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица, като все още пристигат декларации по пощата.В офиса очакват окончателния брой на декларациите за доходите през тази година да е около 10 000.За цялата страна очаквания брой на този вид декларации е 500 000

Всеки трети формуляр пристига в НАП по електронен път или по пощата, добавят от приходната агенция. Нараства и делът на декларациите, изпращани по интернет с електронен подпис, като той е 17 на сто за тазгодишната кампания средно за страната, а за офиса в гр.Ловеч- 9 %.

„Кампанията приключи успешно. Виждаме ясна тенденция на по-честно деклариране на доходите в последните години, отчитаме и все по-честа употреба на е-услугите, което е от полза и за гражданите, и за НАП. Намалява и броя на клиентите които чакат да подадат декларациите си в последния ден на сроковете“, каза в края на кампанията директорът на офиса на приходната агенция в гр.Ловеч Виктор Стойчев.