goran1510161Слънчевият 15 октомври събра жители и гости на село Горан, община Ловеч, за да отбележат два повода  – празникът на селото и  финалът на проект „Бъдеще за Горан”, който се изпълнява от инициативен комитет, сформиран специално за целта. Двойният повод направи събитието по-тържествено.

Финансирането на проекта е от община Ловеч на стойност 2427 лева. Те бяха изразходвани, за да се облагороди парковото пространство в центъра на селото и да се обнови паметникът на загиналите във войните горанчани.

Гостите на събитието бяха депутатът Димитър Горов, инж. Ивелина Радевска – зам.-кмет на община Ловеч,  Даниела Цанова – секретар на община Ловеч, кметове на селата Дойренци и Йоглав, както и жителите на селото. Бяха поднесени цветя на паметника, а зам.-кметът инж. Ивелина Радевска даде своята висока оценка за положения труд и добре организираната работа по проекта. Гостите поздравиха хората за празника и им пожелаха здраве и благополучие.

goran1510162На тържественото събитие се отбеляза още един повод – златната сватба на сем. Иванови, които ритуално казаха отново своето „Да” след петдесет години съвместен живот. Това стана пред всички гости на тържеството, като семейството получи подарък от кметството на селото  и кмета Надежда Кунчева.

В празничната програма участие взеха певческата група при НЧ „ Христо Ботев – 1927 г.” – „Росна китка“ и фолклорците при Клуб за народни хора – гр. Ловеч, които направиха празника изключително весел и неповторим с ритмите на българските народни танци.

Инициативният комитет на проект „ Бъдеще за Горан” и кметстовото на селото изказват своята голяма благодарност на хората, подкрепили работата по проекта и направили възможен празникът на селото, в лицето на Владимир Матев, Веско Вълчев, Велиян Василев, Ивайло Бориславов, Аделин Дермански и Иван Асенов.