lovechobchtina311161Днес на работна среща при кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова бе обърнато сериозно внимание на управителите на Клубовете на инвалида в общината да недопускат предизборна агитация и партийни мероприятия на тяхна територия.

Недопустимо е в общински помещения и при управители – общински служители, да се лепят афиши, да се провеждат срещи с кандидати за президент и прочие събития. Необходимо е по-стриктно да се спазват наредбите на Изборния кодекс и заповед № 1538 от 29.09.2016 г. на кмета на Община Ловеч, която забранява предизборната агитация в общинските учреждения, институциите, общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто общинско участие в капитала.

На територията на общината има седем клуба – три в града и по един в селата Александрово, Радювене, Дойренци и Йоглав. Поводът е събитие от последната седмица, при което партийна среща се е състояла именно в такъв клуб.

На срещата, освен управителите на клубовете, присъстваха и заместник-кметът Венцислав Христов, д-р Димитър Димитров – директор на дирекция “Образование, здравеопазване, култура и туризъм“, и Катя Колева – главен експерт „Медико-социални дейности“.

В най-кратки срокове предстои да бъдат актуализирани правилата за ползване на клубовете, съобщи зам.-кметът Венцислав Христов.

1 коментар

  1. Недопустимо било да се лепят предизборни плакати на сградите на клубовете на инвалидите?!
    Кой осигурява тази НЕДОПУСТИМОСТ?Трябва ли някой от клуба да дежури пред стените и да не допуска лепене?
    Само преди дни на сградата на Община Ловеч НЕДОПУСТИМО бяха залепени плакати за Орешарски.
    Кметицата ли ще е виновна за тази недопустима проява?!
    Никой не е в състояние да спре невъзпитаните хора нито от лепенето на афиши,нито от “самокатастрофирането” в надрусано съ стояние.

Comments are closed.