protest2706131Уважаеми г-н Миков,

Публикувах, въпреки възмущението си, обръщението, което направихте към нацията. От него единствено се вижда, че сме хора от различни епохи. Епохи! Това не е хипербола.

Казвате „Днешният ден показа, че обстановката в София ескалира, а от там се създава тревожност в цялата страна“. Боже, само ако знаете колко сте прав. Тревожността в цялата страна възникна от бруталното ви поведение още с обявяването на състава на Вашето правителство. Тревожността прерасна в протест, момент, който видимо ви е убягнал, с избора от вашата партия на лицето Дилян Пеевски за шеф на ДАНС.

Казвате „Към Народното събрание бе проявена агресивност, невиждана от години. Обстановката рязко се промени.“. Г-н Миков, народа просто отговори на Вашата бруталност и липсата Ви на морал, мирно. Ако, когато сте си запушили ушите и сте си затворили очите, очаквате всички десетки хиляди хора по улиците или стотиците хиляди, които все още не са излезли навън, да се приберат победени, с наведени глави, извиняващи се на децата си за проявената бездушност, объркали сте народа много сериозно!

Казвате „С тези действия се поругава достойнството не само на Народното събрание, но и на народните представители, които бяха избрани преди месец и половина на предсрочни избори“.

Г-н Миков, Народното събрание отдавна поруга достойнството си и то само и единствено със своите действия! Народните представители, които гласуваха Пеевски, не направиха ли същото? Да ви имам катарзиса!

Следващите няколко абзаца от Вашият текст дори не заслужават коментар, тъй като не вярвам някой да може да измисли толкова абсурден такъв, колкото е вашето обръщение.

Казвате „При тази обстановка Конституцията не съдържа отговор на въпроса как Народното събрание да продължи своята работа. Поставени сме в невъзможност да изпълняваме това, за което сме избрани от гражданите.“

Напротив! Конституцията ясно е описала как се разпуска Народно събрание и как се свиква ново. Процедурата е толкова кристално ясна, че дори и провинциалните депутати ще я разберат, когато прочетат Конституцията. Въпрос:

Кой е причината да не може да изпълнявате задълженията си като народни представители?

Отговор: Вашите лидери с безпринципните, непочтени и задкулисни зависимости!

Казвате „Днес, по-малко от два месеца след провеждането им, е очевидно, че изборите сами по себе си не решават нищо.“.

Та Вие сте председател на Народното събрание за Бога! Как е възможно човек на този пост да направи подобно нелепо изказване и то написано и публикувана черно на бяло. Да не би да имате идея да отмените провеждането на свободни и демократични избори, като буржоазна отживелица? Кое решава нещо, г-н Миков? Вие, Доган, Пеевски, Станишев и Сидеров ли?

Ще ме прощавате много, че ще се повторя, но генерално сте объркали епохите!

 

Казвате „Призовавам Президента, всички институции, политически партии и неправителствени организации за отговорно поведение в тази изключително сложна обстановка.“

Тук категорично ще се съглася с Вас! Незабавно всички политически партии, синдикати, неправителствени организации, граждани трябва заявят позиция и да започнат национална политическа стачка!

Казвате „Обръщам се и към медиите, към журналистите за отговорно поведение.

Съзнателно или не, избраният от много телевизии начин за отразяване на случващото се около Народното събрание допринася за ескалиране на напрежението. Напомням на журналистите, най-вече на представителите на обществените медии, че справедливото и спокойно отразяване на ситуацията в столицата и в страната е дълг на всеки обективен журналист.“

Не знам дали от TV7 ще Ви обърнат внимание? Канал 3, БНТ, БТВ, Нова, Скат, определено показват отговорно поведение! Те показват на живо истината. Поведението им  е отговорно, защото предават вместо „Сакъз“, протестите на живо. Истината такава, каквато е. Не каквато я виждате вие от високото кресло, а истина, неподправена, цветна, изпъстрена с детски усмивки, свободни родители, български флагове, остроумни плакати.  Видяхте заплаха в детските колички с малките интернет лумпенчета ли? Страхувате се, че детските колички са много по-мощно оръжие от вашите танкове?

В нито един репортаж на но Канал 3, БНТ, БТВ или Нова не видях някой да отразяват Неспокойно ситуацията в София и страната. Ако се опитвате да ги „страхувате“, това вече е друго. Ако погледате телевизия на каналите на някои от горепосочените медии, ще видите усмихнати репортери, търсещи жив контакт с хората и различни мнения.

Но Вие може би гледате TV7 или News7? Да, там всичко е различно. Там обективността е издигната в култ, а Бареков е нейният пророк!

Г-н Миков, не си и помисляйте да наложите цензура, да ограничите свободата на словото или да филтрирате интернет. България не е нито Турция, нито Китай! Това е съвет. Ако не го приемете сериозно, ще се учудите колко напреднали са технологиите в моята епоха. Във Вашата сигурно е различно, не знам.

Няма шанс нито вие, нито който и да е днес, да ограничи потоците информация и възможните начини за светкавичното й предаване. Дори службите ви не знаят как.

Казвате „Убеден съм, че само успокояването на обстановката и търсенето на политическо съгласие с искрените усилия на всички държавни институции, с общата воля на всички политически партии и гражданите ще изведе България от сложната социална и икономическа ситуация, в която се намираме днес. „

Успокоението г-н Миков ще дойде, когато мафията остане в историята и музеите, а мафиотите в затворите! Вие изберете от коя страна на барикадата да застанете. Засега показвате, че сте от страната на Пеевски, а това е ДРУГАТА страна!

 

Уважаеми г-н Миков,

Искам да бъда УПРАВЛЯВАН умно!

Искам в Парламента да влизат честни, достойни, умни, образовани, кадърни, психично здрави, неосъждани хора.

Искам правителството ми да бъде съставено от хора с горепосоченият профил.

Искам всички партии в България да бъдат силни, съставени от хора с горепосоченият профил, защото само и единствено тогава ще има диалог, битка на идеи, добри предложения за решения, единение по отношение бъдещето на страната ми.

Толкова много ли искам? Ако кажете, че е много, ще се коригирам.

 

Моля обаче, не ме страхувайте с внушения за гражданска война! Тя може да бъде разпалена само от някой идиот. Сред моите приятели няма такива. Ако сред Вашите се намират подобни, тогава разбирам изцяло притесненията Ви!

 

С уважение

Павлин Иванов

Интернет лумпен

 

P.S.

Прилагам едно “необективно” и също толкова “неотговорно” предаване. Грам истина няма там, да знаете!

5 коментара

  1. фурнире, не си ври пак гегата сред ловчалиите като макя елка сотирова , Мирише на вонещица.

  2. Ако си обратен ти – противоположен,
    в музикалните среди си ръкоположен.
    Ще те гледат всеки ден,
    ще те слушат всеки час.
    Нищо, че си извратен, нищо, че си педераст.

    О-о-о, щото днеска е на мода,
    о-о-о педерас.ката порода.

    А от хомосапиенс, хомосексуализъм
    туй ако не е прогрес, ще е дуализъм.
    Остров Лесбос е далеч, ние пък сме близо,
    но за туй не иде реч, има турска виза.

    Те са хора от народа.
    Нямам нищо лично аз, нямам нищо лично
    грозна дума пИдераст – хич не е прилично.
    Ако си обратен ти – противоположен
    в музикалните среди си ръкоположен.

    Те са хора от народа.
    https://www.youtube.com/watch?v=Ui6yUgrBUqE

  3. А ние, ловчалии сме, в будна кома…

  4. “Всяка полицейска сила, която надвишава абсолютния минимум, необходим за изпълнение на законните полицейски цели, е нарушение на правата на човека.
    За такива нарушения се носи институционална и държавна съдебна отговорност, на национално, съответно, на европейско равнище.”

  5. В блога на “Гардиън”: Протестът в България заслужава вниманието на света

    “Протестиращите в България се нуждаят от внимание. Те искат то да подсили посланието им към българските политици: Край на ненаситната и самозабравила се олигархия и нормализиране на политиката.”

    “Духът на протеста в Бразилия и Турция сега се прехвърли в България. Десетки хиляди българи изразяват гнева си от политическата корупция, злоупотребата с власт и икономическите трудности”

    “Но не се заблуждавайте – България преминава през изключително дълбока криза на представителността.”

    “Българите протестират срещу разпрострялата се надалеч и системна корупция и превземането на държавата от източващи я олигархични мрежи (…) и дори уважавани фигури като премиера Пламен Орешарски са неспособни да променят сенчестия свят на олигархичина власт в България.

    Тук често е невъзможно да се различи къде свършва организираната престъпност и къде започва законният бизнес. Смесването между двете се характеризира характеризира със сложни бюрократични структури, непрозрачни фирмено счетоводство и лабиринт от офшорни сметки.”

    http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/06/26/2090676_v_bloga_na_gardiun_protestut_v_bulgariia_zaslujava/

Comments are closed.