centar1504141Ползватели на Центъра за трудови занимания към Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) – Ловеч, спечелиха третото място в националния кръг на конкурса „Букет” в категорията „Приложно изкуство“. Заетото призово място е признание за труда, положен от потребителите и специалистите, работещи с тях.

     Наградата е за изработената композиция от кукли, изобразяваща единството между религиите, толерантното отношение към различните етнически групи и културното наследство на страната. Отличените са Биляна Боянова и Десислава Джахова, които ползват социалната услуга Център за социална рехабилитация и интеграция и посещават трудовия център „Майсторилница”. Те получиха наградата си в събота на церемония в НДК в София.

     Конкурсът „Букет“ има за цел да повиши интереса на младите хора към изкуството и към традициите на етносите в България, да съдейства за утвърждаване на мултикултурна среда в обществото, да способства за изява и развитие на талантите. Организатор е Движението за права и свободи.