police1103141На 22.06.2016г. около 13.00 ч. на пътя за с.Орешак, л.а. «Рено11», управляван от М.М.-29 годишен от гр.Габрово, поради неспазване на достатъчна дистанция, не успява да спре и блъска движищия се пред него л.а. «Ауди А4». На място на инцидента незабавно  пристигнал полицейски екип. Минути преди това М.М. побягнал към близкото дере.

При предприетото кратко преследване, полицаите забелязали беглеца, който не само отказал да изпълни разпорежданията им, но и започнал да хвърля камъни по тях. Това наложило единият от униформените да произведе предупредителни изстрели във въздуха със стоп патрони.

Последвало задържането на М.М. Установено е, че той се е качил зад волана след употреба на алкохол – пробата с дрегер отчела 1.40 промила алкохол в издишания въздух, бил е и неправоспособен. Справка в полицейския регистър сочи, че мъжът е натрупал в биографията си 16 регистрации /за едро хулиганство, грабеж, нанасяне на средна телесна повреда и кражби/. М.М. е настанен за лечение в троянската болница, тъй като е получил огнестрелна рана в десния крак, без опасност за живота. По случая е образувано следствено дело.