lukovitgradina16091328Днес учебната година в Луковит започна с двоен празник. Традиционното й откриване с първия звън на учебния звънец и събитие, което на днешно време рядко се случва – откриване на напълно обновени  детски градини. Особено щастлив от това събитие беше кметьт на града Иван Грънчаров (ГЕРБ), който преряза лентите на три детски градини, реновирани по мерките за енергийна ефективност, осигурени от международния фонд „Козлодуй“ на обща стойност 230 700 евро. Гост на събитието беше Корнелия Маринова, народен представител от ПП ГЕРБ, която беше особено щастлива от факта, че за града се отделя особено внимание на образованието, което трябва да бъде приоритет за всички.

„Аз съм доволен, въпреки трудностите, че постигнахме един отличен резултат. Благодаря на екипите работили за неговото постигане. Благодаря за търпението и на всички допринесли за осъществяването на проекта. Уверен съм, че от днес най-малките жители на нашия град, ще се чувстват много по комфортно в своята любима детска градина. Пожелавам им успешна нова учебна година, изпълнена с нови и полезни занимания, с радостни моменти и забавни игри. На учителите желая много творчески моменти , здраве, търпение и признателност от техните ученици“, каза Грънчаров и честити празника на всички.

За да бъде по здравословен и празничен деня, общинската структура и общинските съветници от ПП ГЕРБ, поднесоха кошници с плодове на всичките учебни заведения в общината, като комплимент и кьм учителите за започване на новата учебна година. Навсякъде инициативата беше посрещната с възторг и признателност.