mehano1509142И тази есен Професионалната гимназия по механоелектротехника в гр.Ловеч посрещна ученици, преподаватели и гости за започване на новата учебна година. Под звуците на националния химн бе вдигнато националното знаме на Република България.

Отец Михаил прочете молитва за здраве, благополучие и бъдещи успехи. Инж. Гено Вътев – директор на училището поздрави с „Добре дошли” всички ученици, учители и служители, както и родители и гости от Рио – Ловеч и Литекс моторс.

Поздрав към присъстващи поднесе и главния инженер на „Литекс моторс” Тобиас де Клерк. Той сподели, че хората в България са най-добрите хора, които е обучавал, но за жалост не вярват в себе си. Увери учениците, че получават едно добро образование в едно много добро училище, чиито възпитаници се реализират успешно в завода за автомобили. Пожела успех на присъстващите, като подчерта, че в основата на този успех е дисциплината.

mehano1509141За поредна година новопостъпилите ученици бяха посрещнати с пита и мед на входа на Механото и получиха значка с логото на училището като символ на принадлежност към гимназията и нейния колектив.