ouvlevskilovech90613DС представителна изява вчера ОУ „Васил Левски” – Ловеч, отчете изпълнението на проекта „Успех” за тази учебна година. На сцената на Ловчанското читалище усвоеното в извънкласните и извънучилишните дейности показаха в двучасов концерт участниците в създадените 24 клуба по проекта. В тях са обхванати 305 от общо 644 ученици в най-голямото основно училище в общината.

Клубовете са обособени след проучване на желанията и интересите на децата. В тях те изграждаха математическа култура, адаптивно и позитивно зравно поведение, формираха спортен дух и воля за победа, разшириха знанията си за растенията и билките, заедно опознаваха Европа, забавлявайки се с английския език, показаха артистичните си заложби, поставяйки пиески на сцена, дадоха отговор на въпроса какво е Ловеч за тях. Учениците демонстрираха сръчност, изработвайки сами различни предмети, пластични форми и сладкарски изкушения, научиха нови жанрове в изобразителното изкуство, приобщиха се към традициите на българските народни танци, влязоха в огнените ритми на балета, изявиха певческите си способности, изработваха компютърни графики, презентации и клипове, повишиха противопожарната си култура, запознаха се връзката между вярата, празниците и традициите на българския народ.

ouvlevskilovech90613CГоляма част от заетите в тези клубове деца участваха в различни прояви от културния календар на община Ловеч и в други форуми, където печелеха грамоти и награди.

За всичко това вчера те получиха заслужените аплодисменти на своите съученици, учители и родители, препълнили салона на читалището. Преди изпълненията на участниците от всеки клуб, 24-те извънкласни форми бяха презентирани пред публиката.

Проектът „Успех” стартира в ОУ „Васил Левски” на 1 февруари 2012 г. Той се реализира по бюджетна линия „Да направим училището привлекателно за младите хора” по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Проектът предоставя финансиране на извънкласни дейности с цел създаване на условия за осмисляне на свободното време на учениците в училище чрез различни форми.

Главната цел, поставена от колектива на училището и доказала и вчера на представителната изява своята жизненост, е подпомагане на личностното развитие на учениците, постигане на пълноценен и привлекателен училищен живот чрез обогатяване на извънкласните дейности.