mladeji140812111Предложение за създаване на Общински консултативен съвeт по въпросите на младежта внася в общинския съвет кметът Минчо Казанджиев. Въпросът за сформирането на такава структура бе поставен по време на общественото обсъждане на Програмата за младежки дейности в общината за периода 2014-2020 г. през юли т. г. Участниците изразиха категоричното становище за необходимостта от подобен консултативен съвет, който да представлява младежките организации и работещите с младите хора в общината, да изразява техните желания и потребности и да подпомага ръководния екип на общината при формулиране и разработване на младежката политика. Създаването на съвет по въпросите за младежта (с решение на общинския съвет) се препоръчва и в Закона за младежта, приет от Народното събрание миналата година.

Според внесеното предложение съставът на Общинския консултативен съвет се определя със заповед на кмета след посочване на представителите от съответните институции. Примерният състав включва 15 членове, сред които зам.-кмет на община Ловеч, началникът на отдел „Образование” в общината, главният експерт „Младежки дейности и спорт” в общината, представител на постоянната комисия по образование, култура, младежта и децата към общинския съвет, представители на РЗИ, РИО и Бюрото по труда, на БЧК, ОДК, Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев”, на сдруженията „Екомисия 21 век” и „Знание”, двама представители на Общинския ученически съвет и един инспектор от Детска педагогическа стая към областната дирекция на МВР в Ловеч.

Предложението на кмета ще бъде гледано от постоянните комисии по образование, култура, младежта и децата и по здравеопазване и социални дейности.

 

2 коментара

  1. кви младежи бе кмете-те само пенсий останаха в ловеч

Comments are closed.