Приети са Програмата за развитие на културните институти и Правилникът obs2510131устройството и дейността на Художествената галерия

Общинският съвет гласува на заседанието си вчера създаване на Общински консултативен съвет по въпросите на младежта. Предложението за това бе на кмета Минчо Казанджиев. Въпросът за сформирането на такава структура бе поставен по време на общественото обсъждане на Програмата за младежки дейности в общината за периода 2014-2020 г. през юли т. г. Създаването на съвет по въпросите за младежта (с решение на общинския съвет) се препоръчва и в Закона за младежта, приет от Народното събрание миналата година.

Съветниците вчера възложиха на кмета да утвърди състава на съвета за младежта и правилника за работата му и да предостави информация за това на общинския съвет. Разширяване на състава от предварително предложения препоръча на администрацията Доротея Цанкова, за да бъде изграден реално работещ орган.

Консултативният съвет ще подпомага кмета при провеждане на общинската политика за младежта.

Същевременно общинският съвет вчера прие Програмата за закрила и развитие на културните институти за периода 2014-2020 г. и Правилника за устройството и дейността на Художествена галерия – Ловеч. Програмата визира проблемите в областта на културата, поставя целите в закрилата  и развитието на културните институти и конкретните дейности за постигането им. Правилникът урежда устройството и дейността на Галерията като културна и научна организацията, която участва в осъществяването на държавната политика по опазване на културните ценности и музейното дело с познавателна, образователна и естетическа цел.

2 коментара

  1. Шматки-и-и,къде видяхте млади хора в ловеч,да ва е.. в общинските плъхове

  2. За съжаление, в Ловеч това означава възраст межу 40-5О години 🙁

Comments are closed.