Студът затварят за посетители Старата градска баня “Дели Хамам” (Музеят на водата) в Ловеч. Причината е очакваното влошаване на метеорологичните условия според НИМХ и невъзможността интерактивната техника за работи ефективно при ниски температури.

Музеят ще е затворен за посетители  в периода от 5 до 13 януари включително.Старата градска баня е превърната в единствения в Европа виртуален музей на водата. Под специално стъкло в оригинален вид е възстановена отоплителната система „хипокауст“, а благодарение на интерпретативните програми и мултимедийни ефекти посетителите наблюдават и научават много интересни „водни“ събития и факти.

Градската баня, строена през XVI-XVII век, е архитектурно-строителен паметник с национално значение. През 2014 г. банята беше изцяло реставрирана по проект, финансиран от ОПРР.

1 коментар

  1. И Корнелия Маринова и Павлин Иванов плюехте по този проект на Казанджиев,че бил”възможно най-глупавото и смешно решение и бил безсмислен”.А сега,когато вече сте в креслата на местната власт икато такива,се чувствате стопани на направеното от Минчо,този проект вече става”единственият в Европа музей на водата и е много иновативен и добър и интересен за посетителите”.
    Не бива един архитектурно строителен проект да се оценява според партийни пристрастия,защото такива оценки водят до такива смешни грешки на двойния стандарт/когато сме на левия и когато сме на десния бряг на Осъма?!/.

Comments are closed.