handbalm912131Габриела Петрова

В студената зима и изключително тежките условия в спортната зала, отборите на ХК”Ловеч-98” не спират своята подготовка. И двата отбора започнаха подготовките си на 7  януари.

 При жените няма контузени. След едногодишно отсъствие на терена се завърна Гергана Иванова, която за да възвърне предишната си форма тренира и с мъжете. Ивона Петкова също остава в Ловеч, след като отказа оферта от „Етър 64”. Гергана Николова също започна подготовка  с отбора, след завръщането на Пламен Николов в Литекс.

Първенството започва на 22 февруари с тежко гостуване на прекият конкурент Павликени. Ловеч продължава да е водач с 2 точки пред вторият.

  В мъжкият отбор пък върлува тежък грип. В събота хандбалистите ни  изиграха контрола с отбора на „Левски” , която завърши при резултат 30-27 в полза на ловчалии.

Треньорът Светослав Стоянов едва успя да събере 10 здрави, за да се изиграе срещата, като и той самият беше с температура.

Лъчезар Баровски се оплака от болки в ушите, Борис Колев е с болки в рамото, Димчо Цанов лекува разтежение. Най-резултатен в срещата беше Станислав Стоянов  с 8 гола, Лъчезар Баровски и Светослав Стоянов с по 6, Ивайло Христов и Антони Стоянов с по 3, Иван Иванов се разписа 2 пъти, а Георги Георгиев и Илиян Матев по веднъж.

Контролната среща е част от подготовката на отбора за Купата на България, на която отборът на Ловеч ще е домакин на 15 февруари, най-вероятно срещу отборът на Добруджа.

   Надяваме се до тогава да има положителна промяна на температура, тъй като в залата температурата е такава каквато и извън нея!

5 коментара

  1. И сега какво, хандбала седнали ли да го играят?

  2. Бягането за здраве бавно ни убива.Бягането за здраве буквално съсипва организма, алармират специалисти. Джогингът в парка може да нанесе такива травми на организма, каквито се получават при тежка катастрофа например. Ставите се износват, костите изтъняват, организмът се изтощава, а сърцето страда най-много и даже се смалява.

    http://novinar.bg/news/biaganeto-za-zdrave-bavno-ni-ubiva_NDU0Mzs5Ng==.html.

    1. 1. При активно спортуващите пулсът е с около 25-30 % по-бавен. Дори и сърцето им да тупти при час-два натоварване по-бързо, през останалото време не само икономисва тази разлика, но и прави до 7000 удара на денонощие по-малко.
      2. Натоварването на ставите и гръбначния стълб по 10-12 часа от наднорменото тегло е доста по-страшно от това на бягащия с удобни обувки, особено пък ако го прави на подходяща писта, каквито в Ловеч, благодарение на Кмет и управляващите ни, се изградиха в изобилие.
      3. Колкото до увеличаването на теглото – да, може да се наблюдава подобно явление при бягащи с нормално тегло, които губят запаси от мазнини за сметка на по-тежката мускулната маса, образуваща се при увеличаване на физическите натоварвания. Но всичко е в рамките на 2-3 кг разлика. И е от промяна в качеството за сметка на количеството.
      4. Да, ако си допуснал килограмите ти да се удвоят, то бягането ще нанесе огромни щети на сърце, стави, други органи. Това се случва и без да бяга човек, просто по-бавно и неусетно. Но когато теглото на бягащия е в нормалните за него параметри / за всеки един е индивидуално/, то тогава организмът работи в режим, за който е създаден от природата – човекът-хищник, преследващ жертвата.

  3. Браво,момчета.Пазете се от контузии.Дано и времето е с вас и да се по-стопли.Успех и само победи!

  4. Успех, момчета и момичета, студът не трябва да ви плаши!

Comments are closed.