handball403149Габриела Петрова

    Отборът на „Ловеч 98“ показа доста приличен хандбал за Б-РХГ на третият кръг от първенството. Турнирът  се проведе в Габрово, в зала’’Орловец’’ при температура в залата от 15 градуса (за уточнение в Ловеч се тренира на не повече от 8), страхотни условия за игра, но на моменти неадекватни съдийски решения.

Но какво тук значи някакъв си „съдия”? Това само допълнително стимулира не само състезатели, а и ръководството на клуба. Момчетата показват израстване със всеки мач и едва ли има  по-мотивиран отбор от този дори и в А –РХГ!

 handball403149Дори и след многото здравословни проблеми на ключови състезатели като Льчезар Баровски, който получи контузия в десният глезен на мача с Добруджа и Станислав Стоянов, който лекува разтежение в десният лакет, вирусното заболяване на младият Борис Борисов и отсъствието на Георги Чапаров и Светослав Стоянов, отборът излезе и защити подобавaщо името на клуба си.

Новото име в отбора е Теодор Симеонов, преминал от Осъм в амбициозният отбор ден преди затваряне на трансферният прозорец.

 Класирането в първенството се запазва, като ловчалии заемат третото място, след като не успяха да победят домакините Габрово, завършиха с равен брой голове срещу отбора на „Локомотив” Горна Оряховица и победиха „Левски” от Стражица.

Най-резултатни в турнира бяха Станислав Стоянов с 11 гола, Ивайло Христов с 9, Лъчезар Баровски с 7, Теодор Симеонов с 8, Антони Стоянов с 4.

 Следващият кръг от първенството е на 6 април в Ловеч.