jivisakrovishta603141Националната кампания на Министерството на културата „Живите човешки съкровища на България“ – 2014, стартира процедура по набиране на предложения. Номинацията се провежда веднъж на две години и има за цел да открие лица, които притежават умения на високо ниво, и такива, които създават специфични елементи от нематериалното културно наследство на България.

Предлаганите кандидатури могат да обхващат всяка една от сферите на нематериалното изкуство на България, а именно: традиционни обреди и празници, пеене и свирене, традиционни танци и детски игри, занаяти, домашни дейности и традиционна медицина.

Право на номинации имат читалищата на територията на Република България като най-стари културни институции, както и местните музеи. Предложенията се събират в Областна администрация – Ловеч, до 14 април т.г., след което специализирана комисия, назначена от областния управител Милко Недялков, ще селектира постъпилите кандидатури.

На 24 юни министърът на културата ще утвърди номинираните от националната комисия кандидатури за „Живите човешки съкровища на България“ – 2014.

Пълните условия за кампанията, както и съпътстващи линкове, могат да бъдат намерени на сайта на Областна администрация – Ловеч.