Стартира третото издание на кампанията “Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България. В предишните две издания кампанията събра близо 1 млн. лева и тонове храна, с които бяха зарадвани десетки хиляди пенсионери.

Третото издание на “Великден за всеки” отново ще набира пари и хранителни продукти за възрастни, които няма да получат надбавка за Великден, защото пенсиите им леко надвишават минималния за страната праг. Събраните парични средства от кампанията ще бъдат обърнати във ваучери – всеки на стойност 20 лева, с които пенсионерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Със съдействието на социалния патронаж в седмицата преди Великден ще се раздават хранителни продукти на социално слаби и бедни хора.

Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ. Тази година кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК).

IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.redcross.bg

Ако решите да дарите, при попълване на платежното нареждане  посочете вашата община, така че набраните средства да отидат при пенсионерите от вашето населено място.