vestnici1111131Цветан Тодоров

Задава се срив при частните фирми, продаващи вестници в Ловеч, стана ясно тази седмица. В четвъртък без предупреждение затвориха сергиите на фирмата на Марин Колев. До Нова година затварят и тези на Петко Георгиев, съобщи самият той. Така в Ловеч остава само фирмата “Ловеч прес”.

Повечето продавачи са пенсионери, които една изкарват стотина лева на месец. През последните две години те бяха подложени на масови проверки от институциите. Повечето работят и се осигуряват на 4 часа, което свива обема на работата. Изнемогваме, работим на загуба, оплакват се търговците.

Друг фактор е обезлюдяването и обедняването на града, както и ниското ниво на местната журналистика, сведена до обслужване на институциите.
В Ловеч преди 4 години изчезна още една разпространителска фирма. Известно е, че “Български пощи” не поддържат сергии, а само абонамент. Само преди три години фирмите в Ловеч бяха четири.
Така на предстоящите търгове през 2014 г. ще се яви само един търговец.

3 коментара

  1. Хич и не ми пука за вестниците. Такова не купувам. Няма нещо, което да не мога да го прочета от интернет.

  2. Мотивът е LAFKA.

  3. Договорите на общината с частните фирми, продаващи вестници в Ловеч са изтекли преди години и само на една от споменатите фирми договора е изтекъл в началото на месец декември 2012 година. Почти цяла година кмета отказва да насрочи търг с неясни мотиви. Липсвала схема за разполагане на преместваемите обекти, нямало решение на общински съвет уеднаквяване на обектите, все несериозни мотиви, които могат при желание от страна на кмета да се решат в рамките до три месеца.

    А относно до предположението, че на предстоящите търгове през 2014 г./ако изобщо има такива търгове , както нямаше през 2013/ ще се яви само един търговец, по мое скромно мнение, това едва ли ще е така, защото колкото и да е малък пазара на печатни произведения в Ловеч, в същото време в държавата работят няколко големи фирми в областта на разпространяването, които едва ли ще пропуснат възможността да са стъпят и на пазара в Ловеч.

Comments are closed.