Малките футболисти от ОУ „Проф. Димитър Димов“  спечелиха минитурнира по футбол на малки врати, посветен на 17 май – Национален ден на спортиста и Международен ден на предизвикателството.

Децата от ОУ „Васил Левски“ пък спечелиха минитурнира по народна топка, като всички участници бяха наградени от заместник-кмета  Венцислав Христов. Участваха общо шест отбора, по два от ОУ „Васил Левски“, ОУ „Проф. Димитър Димов“  и ОУ „Христо Никифоров“.

Състезанията се проведоха в следобедните часове на  Градския стадион и в Спортната зала с участие на ученици от трети и четвърти клас, организирани от Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Ловеч със секретар  Даниела Данова – Стоянова.

Победителите бяха излъчени след оспорвани битки и в двата спорта, като много родители бяха дошли да подкрепят своите деца. Интересното е, че поради равни резултати и в двата турнира останалите отбори заеха вторите места.

Наградите бяха фланелки за победители, като и лакомства за всички участници. Всички отбори получиха още топки и грамоти за участието, осигурени от Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Събитието премина под девиза „Спортът е здраве и начин на живот“

Идеята е този спортен празник да се провежда всяка година, каза заместник-кметът  Венцислав Христов.