sportnazalalovech24111321Павлин Иванов

Вчера, на редовният си брифинг, кмета Казанджиев отговори на въпроси на „Ловеч днес“ свързани с развитието на спорта в Ловеч и състоянието на Спортната зала. Попитан за визията на Община Ловеч и реалните й намерения, заложени в следващият бюджет 2014 по отношение на полуразпадналото се съоръжение, градоначалника заяви в характерният си стил, че Спортната зала е включена в „Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр.Ловеч за периода 2014-2020 година“.

Кмета заяви и че към този момент, не е в състояние да каже какви средства ще бъдат необходими за ремонта на залата. За да се знаят колко са парите, трябва да бъде разработен проект. За проекта ще бъде дадено задание, обясни Казанджиев. Той допълни, че в заданието вероятно ще намерят място и идеите, които общината е имала, включително увеличаване на седящите места, за да може залата да се използва и за събития от републикански и международен характер.

Имаме една даденост и това е самата зала, както и лекоатлетическата писта, обясни кмета. Имаме отзад спортен терен, така че, като се даде задание на проектантите, те ще могат да го изпълнят, каза Казанджиев.

От отговорите на кмета на община Ловеч стана ясно, че в бюджета за следващата година средства за ремонт на Спортната зала няма да се предвиждат!

sportnazalalovech24111339На въпрос КОГА, залата ще може да функционира нормално, избраният за трети мандат за кмет на Ловеч Минчо Казанджиев заяви, че това ще се случи от 2014 до 2020 година, със средства от оперативните програми.

Казанджиев обясни, че залата ще бъде един от първите обекти, които ще бъдат проектирани. Спортната зала е един от приоритетите, които ние залагаме и аз мисля, че ще бъде направена залата, ако не по мое време, то по времето на следващият, които дойде. Така завърши коментара си ловешкият кмет.

9 коментара

  1. кога този “кмет” ще се подиграва с младите хора???Ами през 2020 г. ще каже ами то няма хора защо да я правя тази зала!!!!

  2. Цецо! Басейнът е закрит понеже си остава закрит. Само дето преди десети е закрит в единия смисъл на думата а при баат Минчо и компания в другия.

  3. Author

    Анонимен, не е необходимо един кмет да е бил спортист, за да го боли за младите хора в Ловеч. Достатъчно е, да бъде добър стопанин, за да се грижи отговорно за общинската собственост.
    Но, всичко е въпрос на избор!

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

  4. Tozi kmet kato ne e bil sportis kakvo my pyka za sporta i zalata ako e izrasnal v neia pone nalko 6re go zaboli

  5. “От отговорите на кмета на община Ловеч стана ясно, че в бюджета за следващата година средства за ремонт на Спортната зала няма да се предвиждат!”

    Да бе, Да, няма да се предвиждат в бюджета за следващата година средства за ремонт на Спортната зала !

    Предстои обществено обсъждане на бюджет 2014 г. и ако заинтересовани граждани и юридически лица предложат примерно 1 000 000 лева за ремонт на спортната зала през 2014 г. и общинските съветници одобрят това предложение, нима кмета няма да направи още през 2014 година ремонт на спортната зала. Вместо да се харчат пари за европроекти, като “Музей на водата” който музей ще се изгражда в спорен към днешна дата имот или онова ‘водно чудо’ в реката или прескъпите ремонти, които се правят по различни проекти пак с пари от бюджета. А не е ли около половин милион скъпото участието на общината в станалия вече скандален проект проект „Подобрение на водоснабдителната и канализационна система на град Ловеч“.

    Мисля, че е малко рано кмета да казва за какво ще има или няма прави в бюджета, преди гражданите да са казали за какво искат да се харчат техните пари…
    И ако на бъдещото обществено обсъждане на бюджет 2014 г. бъдат направени мотивирани предложения за необходими разходи с които да се решат определени проблеми на гражданите, едва ли тогава кмета ще откаже да изпълни бюджета и да направи ремонт на Спортната зала през 2014 г.

  6. phahahaah

  7. to do 2020 nqma da ima hora v toq grad! nqma smisal za neka si otkradne parichkite mincho da si digne nqkoq kashtichka!

Comments are closed.