Спектакълът „Без изход – изповедта на един наркоман“  на Държавния куклен театър Стара Загора ще бъде представен на 9 април 2019 , вторник, от 17.00 часа в Драматичен театър – Ловеч. Предназначена е за ученици от осмите класове на територията на Община Ловеч. Постановката е безплатна за учениците, като представлението се заплаща  от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН /- Община Ловеч и INNER WHEEL – Клуб Ловеч.

Спектакълът „БЕЗ ИЗХОД-Изповедта на един наркоман“ има за цел да покаже влиянието на наркотиците върху съзнанието на човек по един по-различен начин и да накара хората от младото поколение да се замислят истински за реалните последици от употребата на дрогата.

Режисьорът Цвети Пеняшки създава текста на спектакъла на основата на обемиста статия в интернет. Пресъздаването на историята в пиесата е изключително въздействащо.

Сценографията е създадена от гъвкави платна, с които актьорите формират релефни образи на чудовищата и феите от наркотичните видения, сенки и светлосенки, дракони с много глави, ръце, лица.

„Информация за наркотиците в днешно време може да бъде намерена също толкова лесно, колкото и самите наркотици. Превенцията и отказа обаче е въпрос на личен избор. Потапяйки се в душата на пристрастения, в неговите мисли, чувства и проблеми, ще съпреживеем етапите на наркотичната зависимост и личните му лутания, съмнения, кошмари и мечти. Защото именно те са двигател на действията на всеки един от нас. Защото в тази ситуация сам Човекът може да бъде собствения си палач. И това е въпрос на личен избор“, казва режисьорът Цвети Пеняшки.