mihovski911151-2Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу депутата от ГЕРБ Иван Миховски. От държавното обвинение съобщават, че това е станало по искане на пешеходката, която народният представител удари с автомобила си октомври м.г. Пострадалата е подала писмено заявление, уточняват от прокуратурата.

Инцидентът стана в Троян. На завой, движейки се с несъобразена скорост, Миховски е ударил с предната лява част на автомобила си пресичащата жена. Експертиза е установила, че ѝ е била причинена средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на двата крака, а лечението ѝ е отнело близо четири месеца. Народният представител е бил изследван за алкохол с дрегер, отчел положителен резултат от 0,48 промила на хиляда.

На Миховски е бил съставен акт за административно нарушение, който той е подписал без възражения. Но тъй като търсенето на наказателна отговорност при средна телесна повреда зависи от волята на пострадалия, от прокуратурата обясняват, че изричното изявление на пешеходката е абсолютно основание за прекратяването на досъдебното производство.