slatina809145Албена Йончева

Танцов състав „Слънчогледи” от село Слатина направиха своя дебют на „Забавно лято 6”. Букет от фолклорни ритми танцьорите   подариха на доброволците на библиотеката. Въпреки дъждовното време пред читалището се извиха едни от най-обичаните български хора. Самодейният състав към НЧ „Просвета – 1901” е събрал ентусиазирани млади хора отдадени на магията на българския фолклор . В надиграването под дъжда се влючиха и доброволците на библиотеката.

Предпоследния четвъртък от лятната кампания на Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” доказа,че лошото време не успя да развали детският празник. В творческата работилница всеки желаещ имаше възможност с помощта и напътствията на Петя и Анатоли да изработят свое оригами.

slatina809141 Така се появиха дракони, цветя, лодки и други. Митичните същества се оказаха предпочитани и в рисуването на татуси. Заровени сред пъстрия свят от весели и полезни занимания,  малчуганите показаха състезателен дух, физическа активност, дисциплинираност и комуникативност . С подкрепата на по-възрастните те с лекота преминаваха препятствията в „Краче в краче”, „Змиорка” , „Весел балон” и др. Най-много смях и детска глъч предизвикаха музикалните игри.

Организаторите благодарят на кмета Ваня Стоянова, на библиотекарите от читалище „Просвета – 1901” Димитрина Александрова и Таня Вълчева, както и на всички малки и големи, които се включиха в нашето щуро лято – „Забавно лято 6”.

На 11 септември в градинката на кв „Дикисана” ще се проведе заключителната  инициатива на кампанията „Забавно лято 6”.   Отново ще се проведат забавления, рисуване на „муцунки” и модерни татуси от доброволците на библиотеката. Ще има танци, песни и много забавления.