partrizani1601141Павлин Иванов

Служители на Регионалният исторически музей, в работно време, заедно със симпатизанти на БСП, отдават почит на загиналите партизани в Радювене. Това се случва на 7 януари, вторник.

Ако за БСП и симпатизантите на столетницата е разбираемо и нормално да живеят извън днешният свят, Сталин да им бъде икона (видно от снимките на контрапротестите), Тодор Живков да бъде най-добрият ръководител на държавата, и вкопчването във властта, чрез манипулации и абсурдни съюзи да бъде едничка цел, то .. То какво правят служители на една съвременна културна институция на паметник на загиналите партизани и то в Радювене е сериозен въпрос.

Нито веднъж не съм видял ръководител на музея да присъства на ежегодният поход и честване до лагера на смъртта – Слънчев бряг. Там жертвите са много повече. Може би защото са жертви на комунистическият терор е пречката?

Не знам дали служителите на историческият музей знаят, но за разлика от Радювене, на Слънчев бряг няма паметник. Има само една паметна плоча и един дървен кръст.

Може би това е коректният начин за представяне на историята, чрез възраждането на комунистическите идеи. Днес, през януари на 2014 година, XXI век!

 

Това ли са разбиранията на кмета Казанджиев и на Областният управител Милко Недялков за дейността на Регионалният исторически музей? Явно, ДА!

Това ли са разбиранията на Областното и Общинско ръководство на БСП за прочита на историята, за жертвите, за всичко, което извади за десетилетия България от нормалното развитие на Европа?

Та нито Минчо Казанджиев, нито Милко Недялков, нито Димитър Горов са проронили думичка за извинение за стотиците избити без съд и присъда в лагерите. В какъв свят живеем само …

12 коментара

  1. Автора този път направо е надминал дори себе си!
    Събитието е било на 7 януари, а пък публикацията е от 16 януари. Ще рече 9 дни по-късно! Що ли тъй!Радювенската ялия е превърната в Радювене. Снимки на китки (свежи, сиреч от деня на събитието), а пък хора няма. Мистерии и анонимност. И нито дума за Втората световна война. Връх в новинарството. А за отношението Ви към музей, е…знаем…! То и в предната Ви статия за рушащата се сграда, според Вас “на музея” е същото.
    Че, тя тази сграда не е ли държавна (било на област или община, да се разберат) с реституирана частна собственост. Иначе навремето е къщата на д-р Съйко Съев. Ама внушавате нескопосано… друго…! Що, ли!

  2. Ти си кух!!!!Никой не ме е карал нищо.абе ти нормален ли си??

    1. Че има ненормален тук не е тайна. Но стреляш в грешната посока. Най-лесния начин да го видиш кой е е да погледнеш в огледалото.

  3. Няма ли да махнат вече очилатия пълнобуз от музея???

  4. О, Анке! Ти се завърна лейко куха! Другаря меринджей (депутат) не се стърпя и те активизира, а? 🙂

  5. Какво искате бе реаниматори прости.Хората са си дали живота за България.Неблагодарници нещастни!!!!

  6. Защо само Ловеч да е обречен? Нима в центъра на столицата ни не стърчи до небето паметник на поробителя? А във втория по големина град какво стърчи най-високо? Вие за честването на някакви платени от чужбина въоръжени престъпници, убивали срещу пари българските граждани, се възмущавате… Каквато ни е измислена и фалшива историята, подобно бъдеще очаква и държавата ни. Без българи.

  7. Обречени сме в този град, няма спасение от комунистическата напаст!

  8. Тези които са загинали са поучили нещо от Устава наБКП !Но сегашните техни ,,Последователи работят по другият начин – За себе си! А това отвръщава!Извинявайте на добрите!

  9. то бива пещерен антикомунизъм то бива ама ако 4ете 4овек горното ще помисли 4е зад автора стоят 20 поколения английски лодове българските десни са просто смешни с моралзаторските си напъни

    1. Какви мъдри слова от пещерен човек. Да се чуди и мае човек това ли е нивото на умствено развитие на българина и защо подобни индивиди се смятат за по-висши от циганите.

  10. Само за информация на честването имаше над 100 души!!!

Comments are closed.