Служители на звеното Бюджетна дейност „Комунална дейност“ към Община Ловеч днес започнаха възстановяването на извадени от неизвестни лица улични плочки от настилката на  пешеходната зона в централната градска част по ул. „Търговска“.  Участъкът ще бъде ремонтиран в най-кратки срокове.

Липсващите плочки, общо около 50 броя, ще бъдат върнати на местата си, като успоредно с това ще бъдат заздравени и част от решетки на отводнителните шахти.

Посегателството върху пешеходната зона е станало  през нощта на 6 срещу 7 март т.г.  Извършителите са се възползвали от дефекти в настилката, като са извадили плочките и са ги складирали в близост. Чрез тези действия е компроментирана цялостта на пешеходната  зона и са създадени предпоставки за инциденти с граждани.

За посегателството върху общественото имущество Община Ловеч е подала сигнал до РУ на МВР в Ловеч, тъй като счита, че е извършено престъплението „хулиганство“, регламентирано в НК.

Община Ловеч припомня, че тази пролет стартира проектът по ОП  „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за на общата стойност е 6 943 866 лева. Той включва и ремонт на пешеходната част на ул. “Търговска”  (от ул. “Ал. Стамболийски” до Покрит мост), като ще се извърши цялостна подмяна на настилките.

25 коментара

  1. Ма тия на снимката добре са се издокарали. Ей на лепят плочки а даже и какски имат. Погрижи ли са се хората да се спазват и евроПейските комуНистически заръки нелагално и безплатно.

  2. Голяма новина..Нали това им е работата.А колко ли ще се откраднат от отпуснатите пари?!

  3. Неизвестни извършители ли?
    А къде блеят властите?!
    Утре накой неизвестин ще взиви нещо,и пак ще си остане неизвестен ли?!

Comments are closed.