protestzatvor1107134Служители от затворите в Бобов дол, Ловеч и Враца ще излязат пред в сградите на ведомствата да изразят крайното си огорчение от фарса и унижението на които са подложени служителите в българските затвори и следствени арести.Събирането пред затворите ще трае между 9.30 и 10.30 часа утре, 6 ноември.

Междувременно в централата на синдиката е получено копие на писмо до Министъра на правосъдието на главния директор на ГД”ИН”, по повод на готвения протест. С писмото на практика ГД”ИН” по недопустим начин си присвоява правото да говори от името на Синдикат на служителите в затворите в България по отношение на приети решения и искания, които са въпрос на преговори с МП, във връзка с което Синдиката ще изрази позицията си по време на протестните действия. (целия текст на писмото ще намерите на www.sszb.eu)

Напрежението сред служителите ескалира след официално заявената позиция на ГД”ИН” и подобни протести се очакват и в други териториални служби в следващите два дни, преди планирания национален протест на 9 ноември в столицата.

1 коментар

  1. Ами като не им изнася да идат в някоя часна фирма и да протестират там – адано – ама надали….

Comments are closed.