Полицейски операции – в периода от 28 август до 04 септември полицаи от РУ Тетевен са проверили 204 лица, 154 МПС, 7 търговски обекти, 4 места за обществен подслон и 1 обект с частна охрана. За констатирани нарушения са съставени 14 акта,  72 глоби по фиш, задържано е 1  лице, посетени са 30 сигнали и са образувани 5 досъдебни производства.

За същия период от време в РУ Троян   са   проверени 347 лица, 281 МПС, съставени са 55 акта, 94 глоби с фиш, посетени са 88 сигнали, задържани са 4 лица и са образувани 5 досъдебни производства.          

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който на 04 септември е отнел около 817 метра многожилен меден проводник от няколко междустълбия, разположени в землището на с.Славяни.

В РУ Луковит е образувано бързо производство срещу 25 годишен, неправоспособен мъж от гр.Луковит, установен да управлява мотопед, който не е регистриран по съответния ред.

В  РУ Луковит е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан 27-годишен мъж от града, след като в хода на полицейска проверка, в управлявания от лицето автомобил полицаите са открили прозрачен плик съдържащ суха тревиста маса. Работата по случая продължава.