"Осъм" Ловеч
“Осъм” Ловеч

Виктор Симеонов

Нека си кажем нещата така,както са били! Моля ви, престанете с това съдийство! Престанете да се подигравате с нашият отбор!

Днес Осъм загуби, но никой не спечели! Не спечели Шумен, не спечели хандбала, не спечелиха господа съдиите от град Хасково.

Нещата в тази среща между опитните и уважавани от нас играчи на Шумен и реалните ситуации в мача и неадекватните отсъждания, не отговаряха на реалността в мача.

Господа съдии до кога?

До кога ще стават тези неща в родния ни хандбал и при подрастващите и при мъжете? Нали заедно всички деятели, играчи, съдии, ръководители, трябва да поведем родния хандбал към възход? И нека се върнем към днешният мач между Шумен и Ловеч.

През цялото време някой от състезателите на домакините диктуваха какво да отсъждат съдиите в мача. Отборът домакин играеше без пасивна игра с атаки по 2-3 минути. Най-фрапантната ситуация, която дойде 15 секунди преди края на мача (ситуация, която ни върна в зората на демокрацията), нашият вратар отби топка, хвана я и я подаде на полеви играч. В този момент двама от състезателите на Шумен заедно със действащ съдия в А група подгониха един от съдиите и го изблъскаха от игрището.

В залата настана суматоха и съдиите промениха решението си и дадоха топката на Шумен, като отсъдиха девет метра в полза на домакините. В последвалото девет метрово хвърляне Стефан Иванов подаде на Светлозар Начев и той спечели 7 метрово хвърляне. От Стефан Иванов беше подадена топката, повтарям пак, а не както пишат определени хандбални сайтове невярна информация,че е подадена от Никола Карастоянов.

Моля ви спрете с невярната информация!

И накрая искам да ви кажа, че Ловеч винаги го е имало на картата на Българският хандбал и винаги ще го има, но най-лошото е когато двама некомпетентни съдии се подиграват умишлено или неумишлено с нашият отбор.