schmit1710131Семейство от Германия ще дарява всеки месец в рамките на една година по 100 лв на зоопарка в Ловеч. Парите са за храна и медикаменти на лъвовете.

Договорът за дарението бе подписан днес в общината от Виолета и Щефан Шмитт. А средствата отиват специално за лъвовете, тъй като това са любимите животни на 10-годишната им дъщеря Щефани.

Виолета е родом от Ловеч и повече от 20 години живее в Германия. Скоро тя и съпругът й си купили вила в парка „Стратеш“ и когато пребивавали в нея, винаги чували рева на лъвовете. Решили и да ги видят и да се осведомят за състоянието на зоопарка.

Пари за харчат постоянно за много непотребни неща, затова решихме да отделим тези скромни сто левчета за животните, сподели Виолета. Ние знаем, че тези пари са нищожно малко, но ако всеки в Ловеч отдели по два лева например, положението на зоопарка би станало далеч по-добро, коментира още тя.

Жестът на семейство Шмитт е заради голямата им любов към животните и заради желанието им да сторят нещо добро за родния град на Виолета, обясни малката Щефани.

2 коментара

  1. A aз се чудех кaк оцелявa зоопaркa. Добре че имa кой дa дaрявa (y)

Comments are closed.