Своите традиционни празници  отбелязаха в събота селата Умаревци и Дренов, община Ловеч. Гост и на двете населени места беше кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която връчи тържествени адреси на местните кметове.

Кметът на Умаревци Виктория Маринова, облечена в национална носия, посрещна гостите. Тя получи от Корнелия Маринова поздравителен адрес, в който се казва:

„Обнадеждаващ е фактът, че младите хора успяха да възстановят една позабравена традиция в Умаревци и да я върнат към нов живот. На този ден традицията повелява да загърбим различията и противоречията и да седнем на една трапеза, защото няма нищо по-хубаво нещо от задружността.“  Корнелия Маринова увери присъстващите, че ръководството на Община Ловеч има за цел да развива традиции, да създава условия за качествен и живот, да гради едно по-добро бъдеще.

Общинският съветник Йовка Тодорова също поздрави жителите и гостите на Умаревци, а отец Любомир Казашки отслужи водосвет и освети курбана. След това той благослови и новата детска площадка, изградена по проект със средства от ПУДООС.

В празника в Дренов, освен кметът Корнелия Маринова, участие взе и заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев, който също поздрави присъстващите на площада. Кметският наместник на селото Светлана Недялкова  посрещна и общинските съветници Росица Маринова и Йовка Тодорова.

„Истинската  слава на Дренов идва от трудолюбивите  хора, които обичат своя род и родина и се отличават с толерантност и твърдост“, се казва в поздравителния адрес на Община Ловеч.

И на двата празника  имаше музикални програми с участието на самодейни колективи от селата и от Ловеч.

4 коментара

  1. Ми като са традиционни защо ги показваш чак сега? Освен нали понеже защото трябва да пишеш за кмета. Напомням, че след като тя дойде на власт фестивала Бардфест беше отрязан.

  2. Такъв резил и опорочаване на местната власт не е имало досега в историята на Ловеч!…
    Корнелия Маринова с институционален официален Поздравителен адрес към рехавото селячество: „На този ден традицията повелява да загърбим различията и противоречията и ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА ТРАПЕЗА, защото няма нищо по-хубаво нещо от задружността.“
    *
    НАРОДЪТ – НА ФОТОСИНТЕЗА,
    КМЕТИЦАТА – ПАК НА ТРАПЕЗА!!

  3. Дойдохме си на думата. Корнелия Маринова: “…Да седнем на една трапеза…”.

Comments are closed.