Специална празнична програма и пищна заря в Ловеч ще отбележат  началото на  коледните и новогодишни тържества. Това ще стане на 4 декември, вторник, от 17.30 часа в ремонтираната градска градина пред Ловчанско читалище „Наука 1870 г.“, съобщи днес на пресконференция кметът Корнелия Маринова.

Кулминацията ще е запалването на светлините на коледната елха,  по традиция  ще се използва голямото живо дърво  пред читалището. Организацията включва и много празнични светлинни и други визуални изненади – не само в центъра на Ловеч, но и в останалите части на града.

Празничната програма пред читалището включва изпълнения на ученици от ОУ „Христо Никифоров“,  както и огнено представление на цирк „Де Ла Люлин“ (с продължителност 25 мин.)

Освен това ще бъдат обявени наградите от празничния конкурс за  ученици от 1 до 4 клас, които  саморъчно са изработили украса за елхи.  Наградите ще връчи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

В програмата ще участва по традиция и Общинският духов оркестър с диригент Тотко Рогашки. Празникът ще завърши с кръшно народно хора на площада, като ще се включат танцьорите от НЧ „Зорница 2010 – Нено Щрегарски“.

1 коментар

  1. Дано се постараят повече, защото миналогодишната украса беше в стил соц и “Дед Мoроз”.

Comments are closed.