teatrelovech2302161Тази вечер от 18 часа е премиерата на постановката „Търси се нов съпруг“ в Драматичен театър – Ловеч. По този повод вчера ръководството на Община Ловеч в лицето на кмета Корнелия Маринова, заместник-кмета Венцислав Христов, а по-късно и заместник-кмета Цветан Георгиев имаха среща с актьора и постановчик на спектакъла Валентин Танев и директора на театъра Цвятко Стоилов.

В разговора беше обсъдено творческото и финансовото състояние на театъра, перспективите пред институцията, както и пътища и форми за привличане на младата публика към театралното изкуство.

Валентин Танев като председател на гилдия „Актьори“ към Съюза на артистите в България сподели как вижда реформата в театъра, какви договорки са постигнали с министерството на културата и министерството на финансите за театрите в страната.

Споделени бяха идеи за сътрудничество и с други гостуващи актьори и постановки предвид приближаващите празници като Цветница и Празника на града 11 май.

Както е известно, в премиерата „Търси се нов съпруг“ участват известните столични актьори Албена Колева (дъщерята на Тодор Колев), Тончо Токмакчиев и Валентин Танев. Сценографията и костюмите са на Николай Нинов.

Това е поредна работа на Валентин Танев като постановчик, който от 2011 г. се изявява и като режисьор.

Пиесата е на хърватския драматург Миро Гавран, негови пиеси са поставяни на някои от най-авторитетните световни сцени.
Отличен е с над 30 литературни и театрални награди, произведенията му са превеждани на 35 езика.

Всички билети за премиерата в Ловеч са продадени, следващото представление e през март.