kenametal1712151На среща днес кметът Корнелия Маринова и тримата й заместници представиха Ловеч като инвестиционна дестинация пред 10-членна делегация на американската корпорация „Кенаметал“. Гостите бяха запознати с природните, геостратегическите, икономическите и демографските характеристики на града и региона, представена им бе образователната, социалната и туристическата инфраструктура, както и административните услуги и процедури за инвеститорите.

Представителите на „Кенаметъл“ се поинтересуваха от наличието на потенциални работници и състоянието на електричеството като мощност и надеждност. Те проявиха интерес и към предложените им терени, общинска собственост и частни, с изградена инфраструктура. Поискаха по-детайлна информация за възраст на потенциалните работници, изучавани от тях специалности и видове оборудване, използвано в производството, както и данни за броя работещи в предприятията на територията на общината в техния сегмент.

Общинското ръководство се ангажира да даде допълнително отговор на тези въпроси, а при заявено инвестиционно намерение да съдейства за съкращаване на срока за издаване на разрешението за строеж и за обучение на хората, които бъдат наети.

kenametal1712152     „Кенаметал“ е производител на високоякостни сплави за минната и пътностроителната индустрия, водеща световна компания в инвестиционното машиностроене и изработката на компоненти за транспортното машиностроене. Седалището й е в САЩ, има представителства в 70 страни и оборот 2,5 млрд. долара. От компанията вече заявиха намерение за придобиване на съществуващо или установяване на индустриално производство в България.

     На срещата днес в Ловеч проучвателният екип, включващ инженери, ръководители снабдяване и висш мениджмънт, обяви, че проектът им е изграждане на завод за металообработка у нас, в който ще бъдат наети в три последователни фази 600 работници.

2 коментара

  1. И кметицата к’во, чете им приказки?

Comments are closed.