pojarna1105111Ролята на доброволните противопожарни формирования ще дискутират на среща в Ловеч на 5 декември. Организатор на проявата е община Ловеч, ще участват представители на доброволното формирование към общината и на областното управление и районната служба по пожарна безопасност и защита на населението.

Ще бъдат изнесени беседи за историята на доброволното противопожарно движение в България и за актуалните промени в нормативната уредба на доброволните формирования. Лекторите са от Пожарната – от областното управление и от районната служба.

Доброволното формирование в Ловеч е създадено с решение на общинския съвет от октомври 2010 г., практически действия по формирането му са предприети в края на 2012 г., когато са набрани 30 доброволци.

Срещата е организирана по случай Международния ден на доброволеца 5 декември. Ще се проведе от 15.30 ч. в приемната на кмета в Бароковите къщи.

 

1 коментар

  1. Благодаря за интересният блог, често ви посещавам и винаги има нови новини.Това, че ще бъдат изнесени беседи за историята на доброволното противопожарно движение в България и за актуалните промени в нормативната уредба на доброволните формирования, общо взето добре е помислено. Лекторите са от Пожарната – от областното управление и от районната служба,което показва че всичко ще бъде още по добре организирано и ще бъде както трябва.Лятото особено има нужда от такива групи които да помагат.

Comments are closed.