cigari1403131През периода 25.– 29.01.2016г. сътрудниците на Дирекция ОЗ, отдел ДЗК при РЗИ – гр. Ловеч извършиха 48 проверки на обекти с обществено предназначение на територията на Ловешка област, от които на 30 детски и учебни заведения. Издадени са две предписания на СУ „Васил Левски”, с. Черни Осъм и на ПГ по туризъм „Иван Марангозов”, гр. Априлци за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки, свързани с ремонтни дейности.

Контролът на забраните за тютюнопушене през периода е извършен в 90 обекта с обществено предназначение-заведения за хранене и развлечения, детски и учебни заведения, лечебни заведения, комунални обекти. Издадено е едно наказателно постановление на физическо лице в размер на 300 лв.за тютюнопушене в затворено помещение, установено през предходната седмица.

Във връзка с пореден сигнал за ниски температури в отделение по хемодиализа в МБАЛ Ловеч, на 27. и 28.януари са извършени измервания на микроклимат в работна среда – температура на въздуха, относителна влажност на въздуха и скорост на движение на въздуха в малка и голяма зала за диализа със средства за измерване с валиден калибрационен статус.

Измерената температура и в двете зали е 22,5ᵒ при норма 18-24ᵒ съгласно изискванията на Наредба № 3/2013 г. за утвърждаване на медицински стандарт по превенция и контрол на вътреболнични инфекции, а относителната влажност и скорост на движение на въздуха, съответстват на изискванията на Наредба № РД – 07 – 03/2014 г. за минималните изисквания за микроклимата на работните места.

2 коментара

Comments are closed.