shahturnir1605162Завърши успешно ДЕСЕТИЯТ ЮБИЛЕЕН ОТКРИТ ТУРНИР ПО УСКОРЕН ШАХМАТ ЛОВЕЧ 2016, организиран със съдействието на Община Ловеч. В състезанието взеха участие рекордния брой от 77 шахматисти от цялата страна, в това число един гросмайстор и шестима международни майстори. В крайното класиране първи е м.м. Йордан Иванов от „Локомотив“ София, втори е м.м.Ивайло Енчев от Разград и трети е гросмайстор Васил Спасов от отбора на „Марица Изток“.

При жените първа е Цвета Галунова от отбора на Хармония, втора м.м. Светла Йорданова от „Етър“ Велико Търново и трета е м.м. Елица Раева от отбора на „Пристис“, която е тазгодишната републиканска шампионка на България.

От местните шахматисти най-добре се представи майстора на спорта Венцислав Нинов, на второ място е Йордан Вутев. Бяха раздадени много награди и за най-малките шахматисти, за ветераните, според коефициента ЕЛО и др. Всички награди са осигурени от Община Ловеч и бяха връчени лично от кмета на града г-жа Корнелия Маринова. Цялото класиране може да бъде видяно тук:

http://www.chess-results.com/tnr221690.aspx?lan=1&art=1&rd=7&wi=821