Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и Издателство „Изток-Запад” Ви канят на среща с Румен Стоичков и новата му книга “Полъх от дълбините”! 21-ви септември (сряда), 17.30 ч.  Вход свободен

Защото не е ли това докосващият полъх от дълбините на вечността, а и на нашата история?!

“Полъх от дълбините” е седмата книга на Румен Стоичков – дългогодишен журналист в програма “Хоризонт” на БНР, водещ на предаването “Нощен хоризонт” Писателят и журналист е автор на над 2000 репортажи и интервюта, правени предимно в малки населени места, чиято история и съдба винаги го е вълнувала. Защото тя е не само регионална, но е и част от националната памет, както самият той твърди.

“Ние ходим, ние вървим върху история, без да осъзнаваме колко дълбоки корени имаме, колко поколения народ са я съхранявали”, казва авторът за своите обиколки из страната покрай работата си на журналист. Споделя, че историята и съдбата на всяко едно населено млясто го вълнуват, без значение колко голямо или малко е. И днес Стоичков обикаля България и както сам казва “вдишвам от този непознат за мен въздух” на отдалечени и понякога обезлюдени селца. Защото не е ли това докосващият полъх от дълбините на вечността. Румен Стоичков е дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт“, за което има към 1300 изяви пред микрофона му. Член е на СБЖ и е автор на книгите „Преди забравата“, „Из стръмнините на България“, „Някъде там“, „Сърце на длан“, „Ожадняла река“, „По билото на миналото“.