tetevenporoi2807143След работа до среднощ на екипи на АПИ и община Тетевен пътят между града и село Гложене вече е отворен, съобщават от Областна администрация. Стотици тонове земна маса се свлякоха на пътното платно от падналия обилен дъжд вчера следобед. Със съдействието на областния управител Милко Недялков, кметовете на Тетевен и Гложене Десислав Цветанов и инж. Анна Георгиева, директора на ОПУ – Ловеч инж. Георги Грозданов и главен комисар Георги Иванов – началник на ОД на МВР – Ловеч, в ранните часове на днешния ден пътят бе отворен за движение. Заместник-областният управител на Ловеч Цецка Димитрова е на инспекция по засегнатите места в района.

Продължава работата по отварянето на пътя за Гложенския манастир. Тази сутрин кметът на Ябланица инж. Иван Цаков, заедно със строителни специалисти, е посетил засегнатия участък по пътя до светата обител. Строителна техника е отправена за ликвидирането на пораженията от свлечените на пътното платно скали. Възложено е на дървосекачи да разчистят участъка от падналите дървета.

От Областна администрация – Ловеч, предупреждават движението по засегнатите от пороя участъци в Тетевенско да бъде осъществявано с високо внимание от страна на водачите на пътно-превозни средства и с възможно най-ниска скорост.