lovechobshtina103121На основание чл. 25, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация,свиквам ПЕТДЕСЕТОТО   ЗАСЕДАНИЕ на Общински съвет – Ловеч, на 18 ДЕКЕМВРИ   /ЧЕТВЪРТЪК/ 2014 год. от 13,00 ч. в   заседателната   зала   на Община   Ловеч при следния

 ПРОЕКТО-ДНЕВЕН РЕД:

 1.Питане на основание чл.124, ал.1, от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2011-2015 година, от г-н Данчо Заверджиев – гражданин относно основанието от действащата нормативна уредба, на което е определен размера на трудовото възнаграждение на кмета на Община Ловеч и на колко лева възлиза то.

2.Питане на основание чл.112, ал.1, от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет-Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2011-2015 година, от г-жа от Ценка Лазарова-общински съветник относно отсъствия от заседания на Общинския съвет и постоянните комисии от общинския съветник Ирина Генова.

3. Доклад за дейността и проблемите на с.Дойренци.

Докл.:Мариана Хитова-кмет на с.Дойренци

4.Доклад за дейността и проблемите на с.Г.Павликени за периода 01.01.2013 – 30.11.2014 година.

Докл.:Тинка Пушкова-кметски наместник на с.Горно Павликени

5.Доклад за дейността и проблемите на с.Казачево.

Докл.:Станимир Стоянов –кметски наместник на с.Казачево

6.Отчет за дейността и проблемите на кметско наместничество с.Хлевене през 2014 година.

Докл.: Лачо Йорданов – кметски наместник на с.Хлевене

7.Програма за развитие на читалищните дейности през 2015 година.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

8.Предложение за откриване на Национално училище по изкуствата в гр.Ловеч.

Докл.: Радослав Хитов-председател на ПК по ОКМД

9.Приемане на Програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост в Община Ловеч през 2015 година.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

10.Проект на Тарифа за определяне на базисните месечни наемни цени за 1 кв.м. за отдаване под наем на общински нежилищни имоти.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

11.Откриване на процедура за провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на част от недвижим имот публична общинска собственост-ученически стол в СОУ „Св.Климент Охридски”, гр.Ловеч.

Докл.: Валери Христов-директор на СОУ”Св.Климент Охридски”

12.Процедура по допускане изработване на подробен устройствен план-план за регулация и застрояване /ПУПІПРЗ/ за поземлени имоти с идентификатори 67948.500.434 и 67948.500.525 по плана на с.Соколово, Община Ловеч във връзка с промяна предназначението на земеделска земя за неземеделски нужди.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

13.Предложение с вх.№ОС-932/02.12.2014г.относно предоставяне на земеделска земя от Общински поземлен фонд по кадастралната карта на с.Прелом, Община Ловеч след установяване на границите на имот с признато право на възстановяване на наследниците на Недялко Стоянов Недялков и на наследниците на Михо Тодоров Станев в изпълнение на §27, ал.2, т.1 от Преходни и заключителни разпоредби /ПЗР/ към Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

14.Предложение с вх.№ОС-933/02.12.2014г.относно предоставяне на земеделска земя от Общински поземлен фонд по кадастралната карта на с.Прелом, Община Ловеч след установяване на границите на имот с признато право на възстановяване на наследниците на Недялко Стоянов Недялков и на наследниците на Михо Тодоров Станев в изпълнение на §27, ал.2, т.1 от Преходни и заключителни разпоредби /ПЗР/ към Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

15.Предложение с вх.№ ОС-934/02.12.2014г. относно предоставяне на земеделска земя от Общински поземлен фонд по кадастралната карта на с.Прелом, Община Ловеч след установяване на границите на имот с признато право на възстановяване на наследниците на Михо Тодоров Станев в изпълнение на §27, ал.2, т.1 от Преходни и заключителни разпоредби /ПЗР/ към Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

16.Предложение с вх.№ ОС-935/02.12.2014г. относно предоставяне на земеделска земя от Общински поземлен фонд по кадастралната карта на с.Прелом, Община Ловеч след установяване на границите на имот с признато право на възстановяване на наследниците на Недялко Стоянов Недялков и на наследниците на Михо Тодоров Станев в изпълнение на §27, ал.2, т.1 от Преходни и заключителни разпоредби /ПЗР/ към Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

17.Предложение с вх.№ОС-937/02.12.2014г. относно предоставяне на земеделска земя от Общински поземлен фонд по кадастралната карта на с.Прелом, Община Ловеч след установяване на границите на имот с признато право на възстановяване на наследниците на Недялко Стоянов Недялков и на наследниците на Михо Тодоров Станев в изпълнение на §27, ал.2, т.1 от Преходни и заключителни разпоредби /ПЗР/ към Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

18.Предложение с вх.№ ОС939/02.12.2014г. относно предоставяне на земеделска земя от Общински поземлен фонд по кадастралната карта на с.Прелом, Община Ловеч след установяване на границите на имот с признато право на възстановяване на наследниците на Недялко Стоянов Недялков в изпълнение на §27, ал.2, т.1 от Преходни и заключителни разпоредби /ПЗР/ към Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

19.Предложение с вх.№ ОС-936/02.12.2014г.относно предоставяне на земеделска земя от Общински поземлен фонд по кадастралната карта на с.Соколово, Община Ловеч след установяване на границите на имот с признато право на възстановяване на наследниците на Мария Георгиева Цолова в изпълнение на §27, ал.2, т.1 от Преходни и заключителни разпоредби /ПЗР/ към Закона за изменение и допълнение на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

20.Одобряване на годишен план за ползване на дървесина от горски територии, собственост на Община Ловеч и начина на реализиране на добитата дървесина през 2015 година.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

  1. Отдаване под наем на земеделска земя от общински поземлен фонд за устройване на пчелин в землището на с.Лисец, Община Ловеч.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

22.Избор на форма на управление на горските територии през 2015 г

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

23.Удължаване срока за предявяване за плащане на Запис на заповед по проект ВG161РО001/3.1-03/2010/032 „Подкрепа за развитие на туристически атракции в Община Ловеч”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013” /ОПРР 2007-2013/.

Докл.:Минчо Казанджиев-кмет на Община Ловеч

24.Приемане на План за работата на Общински съвет за   първото шестмесечие на 2015 година.

Докл.:Тихол Тихолов – председател на Общински съвет-Ловеч

 

Преди началото на заседанието клетва ще положи новоизбран общински съветник.

 

ВЕНЦИСЛАВ ХАДЖИЕВ: /п/

Зам.председател на Общински съвет -Ловеч