proketilovech904152

Павлин Иванов, особено мнение: За това как не трябва да се прави обсъждане, може да прочетете след светлите Великденски празници

Всеки, който пожелае, може да види обемно градоустройствените проучвания за Покрития мост, площад „Тодор Кирков“, централната градска част и сградата на Младежкия дом в общината, съобщават от Община Ловеч. Проектните предложения са експонирани във фоайето на втория етаж.

Различните варианти за тези важни инфраструктурни обекти, имащи отношение към основния облик на града, бяха представени вчера от проектантите на проведеното обществено обсъждане. Архитектите Емилия Христова и Сергей Денчев ще предложат окончателната си концепция, съобразена с мненията на гражданите, на 16 април на второто обществено обсъждане.

Договорите за проектиране са подписани в изпълнение на проекта „Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти в подкрепа на следващия програмен период”, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013.

proketilovech904151До края на тази година ще се разработят проектите, ще се съгласуват с Националния институт за недвижимо културно наследство, ще се одобрят от общината и ще бъдат издадени разрешенията за строеж. Така общината ще има необходимата готовност за кандидатстване по новите оперативни програми веднага след отварянето на схемите.

За запознаване на гражданите с предложените от проектантите варианти за обемнопространствени решения на разположение е екипът за организация и управление на проекта. Предложения, мнения и идеи по вариантите се приемат в стая 315 на община Ловеч – при инж. Пенка Николова, ръководител на проекта „Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти в подкрепа на следващия програмен период”.

 

 

7 коментара

  1. По Великден се случват чудеса. Следващите обсъждания са насрочени от 17часа, обявено е на страницата на общината. Има шанс да се получат обществени обсъждания, при добро желание и заинтересованост от жителите на Ловеч разбира се. В противен случай ще си остане само – о, не вижте този/или онзи/ какво направи с хубавото ни градче.

  2. Защо трябва заради нечия безхаберност трябва да се изгонят 350 деца,самодейци,певци,балеринки,каратисти,пианисти,Рок Смайл и всички дечица от Младежкия доми да се направи музей на българската глупост и бездуховност.Тези всичките хора къде да отидат,като от Общината не са дали нито един лев за тях,абсолютно всичко се финансира от хората и е правено с мноооог усилия.Някой интересува ли го изобщо, да ни изгонят в името на какво?

  3. Макар да живея в София. моят роден град е Ловеч. Имам само две предложения, добити от снимките публикувани в мрежата. 1. Не сменяйте визи

  4. Това ако жителите на Ловеч го позволят да се случи, ще си хапят четирибуквията с десетилетия. Освен че ще доведе до подигравки и отлив на туристи, липсата на поддръжка след 2години ще превърне обновените площи в крива гростеска. Аз мнение не можах да изкажа, защото тъй нареченото обществено обсъждане бе обявено в 15ч. в работен ден и отидох 2мин преди да приключи. Следващия път спокойно може да се направи в 11часа по подобие начина на сформиране на гражданските сдружения и ще протече още по гладко за екипа на общината. Да го преведа за чиновниците(знам че четат публикациите и коментарите) – опита да смажете и малкото останала гражданска съвест в Ловеч, при достатъчна доза финес и елегантност може и да бъде успешен. Обаче вие не можете така, трябва да е грубо и безцеремонно. Така не се прави и не се постига обратен резултат, наглостта и безочието, допълнени с пълното безхаберие на голяма част от жителите на града ме мотивират да продължавам. Нямам никакво желание да кисна пред стая 315 и да си представя идеите, които или ще пренебрегнете или ще извратите по познатия ви начин. От личен опит го твърдя. Затова така публично ще представя вижданията си.
    За проектите: пешеходна зона – този фонтан е напълно излишен и загрозява площада. Плочките трябва да са големи, дебели и ако ще са отляти с по-голяма еластичност, няма как да ровя сега стандартите. Идеята с дърветата ми харесва, особено като си представя как колите на инкасото обикалят около тях.
    Младежкия дом – вместо да се търси приобщаването му към аир Вароша, с по автентичен привкус се сервира една напълно ненамястото си бутафория. Смятам че грешките на миналото трябва да се поправят, а не да се задълбочават. Тази парфюмерия е напълно несъвместима с духът на Вароша, да не говорим че със скоростта си на топене градът няма да има нужда от подобна сграда.
    Покрития мост дори няма да го коментирам, той няма да бъде на Колю Фичето, а ваш. Той е бил и трябва да остане дървен и да се поддържа.
    Тези милиони по никакъв начин няма да допринесат за подобряване живота на хората, няма да доведат истински инвеститори които да вдигнат жизнения стандарт и главите на хората, няма да върне бягащите всеки ден. Целта е такава, а не да се похарчат като онези другите 42млн по оперативни програми без реален резултат.

  5. Не пипайте моста бе, маскари!

Comments are closed.