grip2802121От РЗИ Ловеч информират, че през периода от 14 до 20 април 2014 г. на територията на област Ловеч са регистрирани общо 34 случая на деца заболели от варицела, от които в гр.Троян – 19 заболявания, гр.Ловеч – 6 заболявания, с.Румянцево, общ. Луковит – 5, селата Орешак, Черни Осъм, Балканец и Шипково – по 1 случай.

В Троян има регистриран случай на скаралатина, 7-месечно бебе, хоспитализирано вИнфекциозна клиника гр.Плевен е с вирусен менингоенцефалит

Заболяемостта от остри респираторни заболявания за гр.Ловеч е 54,6 на 10 хиляди население.По-ниска е от средната за страната.

През изминалата седмица здравните инспектори на РЗИ Ловеч извършиха 106 проверки в обекти на територията на Ловешка област, относно спазване забраната за тютюнопушене в закритите обществени места, в помещенията с обособени работни места и на някои изчерпателно изброени в закона открити обществени места. Проверени са обекти за хранене и развлечение, детски и учебни заведения и открити площадки към тях, лечебни и здравни заведения и административни обекти.

За посочения период не са констатирани нарушения