bibl1105123На 4 септември Превантивно-информационният център за борба с наркотичните вещества ще проведе дискусия на тема „Медицинска марихуана – съществува ли такова понятие?“. Събитието ще се състои в Регионалната библиотека “ Проф. Б. Цонев“ от 15 ч.

На 9 септември пак от от 15 ч. в библиотеката ще бъде представена презентацията „Ползвам интернет разумно“ за ученици на възраст 10-14 години.

Тези събития са част от програмата за провеждане на летни занимания по инициативата “Ваканция без риск 2014“, изготвена от общинския съвет по наркотичните вещества и Превантивно-информационния център за борба с наркотичните вещества към община Ловеч. Дейностите по нея започнаха още в средата на юни, целта е да се осмисли свободното време на учениците и младите хора, като те бъдат ангажирани в превантивни инициативи. Програмата е многокомпонентна и обхваща превенция на наркомании, злоупотребата с алкохол, вреди от тютюнопушенето, последици от необезопасен секс – сексуално предавани инфекции, СПИН, нежеланата бременност и агресия. Тя ще се провежда всяка година.

 

1 коментар

Comments are closed.