bandit110141От ОДМВР Ловеч съобщват, че на 30.09.2014г. около 05.50ч. в РУП-Луковит е получен сигнал, че 20 минути по-рано неизвестн мъж е влязъл в денонощен хранителен магазин в града и с пистолет е заплашил продавачката, като е поискал оборота на магазина. 33-годишната жена е оказала съпротива, в резултат на което е била ударена по лицето от нападателя и той се е отдалечил в неизвестна посока без да отнеме никакви вещи от обекта. Незабавно е сформиран екип от криминалисти, извършен е оглед и по «горещи следи» за срок от 24часа е задържан 20-годишен жител на гр.Луковит, заподозрян за престъплението. При направени последващи следствени действия, в дома обитаван от задържаният са намерени дрехите, с които е бил облечен по време на извършването на престъплението, газов пистолет , три броя ловни патрони, един брой газ сигнален пистолет 9 мм. марка “Арсенал” и 0.055 кг. канабис.

Полицаите са установили, че 20-годишния нападател е действал в съучастие със свой връстник, който също е задържан в РУП-Луковит.

По случая е образувано досъдебно производство и продължава работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата.