police2204131На 31.08.2016г. служители на сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОДМВР-ловеч, съвместно с представители на РД ПБЗН, ДАМТН, Агенция “Митници” и НАП  са извършили проверка на две бензиностанции на територията на община Луковит. На един от обектите е констатирано, че две бензиноколонки отчитат по-голямо количество от действително зареденото, като за нарушението е съставен протокол от служители на ДАМТН, с оглед съставяне на акт по Закона за измерванията. Съставен е и акт за административно нарушение от служители на РДПБЗН-Ловеч за констатирано нарушение свързано с пожарната безопасност на обекта. Колонките на бензиностанцията  са спрени за по-нататъшна експлоатация.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство срещу 28 годишен мъж от монтанско село, който е установен да шофира лек автомобил по ул. «Ген. Карцов» в гр.Троян без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

В РУ Луковит е образувано бързо производство срещу 19-годишен местен жител, криминално проявен, който е управлявал скутер без да притежава  съответното  свидетелство за управление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в периода от 09.00 до 14.00ч. на 31 август е проникнал в частен дом в с.Горско Сливово и е отнел златни накити с неустановен грамаж.

На 31 август полицаи от РУ Луковит са провели полицейска операция по широкообхватния метод в хода на която са проверени 23 МПС и  25 лица и са констатирани  7 нарушения, за които са съставени  1 акт и 6 глоби с фиш.

Полицаи от РУ Ябланица установиха извършителите на кражби на гориво от товарни автомобили.

Операцията е проведена в периода от 22 до 31 август , като в хода на издирвателните мероприятия са установени 4 мъже  на възраст от 20 до 24 години, всички жители на с.Скравена, които в периода от 20 до 30 юли са отнели около 600л. дизелово гориво от три товарни автомобили паркирани на различни улици в гр.Ябланица.  Групата е търгувала горивото на територията на гр.Ботевград. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Регистрирани пожари през изтеклото денонощие:

  • с  преки материални щети

В 18:54 ч. огнеборци от РСПБЗН – Троян са реагирали на сигнал за запалена сушилна и постройка до нея в с. Гумощник.  Причината за запалването е техническа неизправност, а в резултат на пожара напълно е унищожена сушилната, 60 м2 покривна конструкция, 30 м3 дърва за огрев и са спасени три сгради.

В  21:33 ч. РСПБЗН-Луковит гаси запален лек автомобил с АГУ „VW Pasat”. Моторното превозно средство е напълно унищожено, а причината за инцидента е късо съединение в газовата уредба.

  • без преки материални щети

В 12:59 ч. РСПБЗН- Луковит гаси запалена суха трева и храсти около 15 дка в местността ”Сенокос”.

В 15:20 ч. РСПБЗН- Луковит гаси запалена суха трева и храсти около 25 дка по пътя за с. Карлуково. Спасена е 100 дка смесена гора.

В  17:33 ч. УСПБЗН-Угърчин гаси около 120 дка запалена суха трева в землището на с. Славщица.

В 20:21 ч. РСПБЗН – Луковит гаси запалени битови отпадъци в градско сметище на площ 400 м2.