hrsem2311164При голям интерес от миряни и граждани премина вечерта на християнското семейство на 21 ноември в Приземния храм „Въведение Богородично“ при новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в центъра на Ловеч. Както и известно, на този ден православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство и младеж.

В началото на празника Ловчанският митрополит Гавриил припомни историята за малката тригодишна Дева Мария, която е отведена в Божия храм, където била обучавана и възпитавана до навършване на пълнолетие. Митрополит Гавриил поздрави присъстващите с хубавия празник и им пожела здраве и благочестие.

hrsem2311161Няма съмнение, че домът е свещено място, където отглеждаме, възпитаваме нашите деца,  място, където формираме техните характери, каза в поздравлението си кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. „Прието е да се благославят новородените, да се пожелава здраве, благополучие, като се стремим да възпитаваме децата в християнски нрави и благочестие.Според стар обичай на този ден младите невести се представят пред младежите в обществото. Ние искаме чрез многото празници и конкурси да дадем възможност на днешните млади хора да се опознават, да развиват талантите си, считаме, че правим нещо важно за тях“, изтъкна още кметът Корнелия Маринова, която беше придружена от своя съпруг. Вечерта бе посетена още от областния управител на област Ловеч Ирина Митева, заместник-кмета на Община Ловеч инж. Ивелина Радевска, началника на РУО в Ловеч Еленко Начев.

Тържествената вечер завърши с художествена богата програма. Тя включваше изпълнение на  „Символа на вярата“ от ученици от ОУ „В. Левски“, изпълнения на Смесен църковен хор „Евстати Павлов“ при храм „Св. Троица“ и на Смесен църковен хор „Евстати Павлов“, песни от учениците от СУ„Св. Климент Охридски“ , изпълнения на децата от детски градини и много други.

1 коментар

  1. Ама скивай кои се интересуват от събитието. Лошото е, че и дечурлигата хипнотизиран, че това е Божи храм а не сатанински. евроГейска работа какво да се прави във всяко едно отношение. Ми нормално е да има и баба Гуууууусииии в Ловешката епархия щом нищо не се променя.

Comments are closed.