kim5041211Най-добрите петима получават барелефа „Св. Св. Кирил и Методий“ на Бал на учителя на 21 май

Приключиха номинациите за ежегодната персонална награда на изявени дейци в областта на образованието. Най-добрите учители в Ловешка община ще станат ясни на Бал на учителя, който ще се проведе на 21 май. Наградите се присъждат по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, организатор е община Ловеч.

Барелефът „Св. Св. Кирил и Методий” се връчва в пет групи – предучилищна подготовка, начален етап на основна образователна степен, прогимназиален етап на основна образователна степен, гимназиален етап – общообразователна подготовка, и гимназиален етап – професионална подготовка и извънучилищни дейности.

Училищата и детските градини вече дадоха своите предложения в общината. Номинираща комисия предложи на финализиращата по една номинация във всяка група. Финализиращата комисия направи предложението си до кмета на общината за награждаване.

Кандидатите за ежегодната персонална награда трябва да отговарят на редица критерии за оценка. Да са постигнали високи и трайни резултати в педагогическата си дейност – участие на учениците в олимпиади, конкурси, състезания на регионално, национално и международно ниво. Да имат висока лична квалификация, да се ползват с авторитет, да са уважавани от ученици, колеги, родители, да бъдат инициатори на педагогически иновации. Не по-малко важно е да са защитили или участвали в реализирането на проекти и да работят активно с неправителствени и граждански организации.

Ежегодната персонална награда за изявени дейци в областта на образованието община Ловеч присъжда от 2006 г. Досега са наградени 26 учители.